Župa Stari Pazin

Poštovani župljani,
S radošću Božića dolazim pred Vas putem našeg Listića i upućujem Vam srdačne pozdrave.
Ovogodišnja božićna poruka nadbiskupa zagrebačkog kardinala Josipa Bozanića poručuje nam: „Otajstvo Kristova rođenja, slavlje Božića i cijelobožićno vrijeme govori o Riječi koja je postala Tijelom.
Utjelovljena Riječ je utjelovljeno Božje milosrđe. Kršćanstvo ne živi tek kao ideja, nego kao konkretnost u kojoj je prisutan Emanuel – Bog s nama. U njegovu je imenu sigurnost Božje blizine i istina da se milosrđe živi u susretu s ljudima.“
Nalazimo se u Svetoj godini Izvanrednoga jubileja milosrđa koja je započela 8. prosinca 2015. godine. Tog je dana papa Franjo u Rimu na vatikanskoj bazilici otvorio Vrata milosrđa. Potom su sve katedrale svijeta otvorile svoja vrata. Naša biskupija učinila je to 12. prosinca u Poreču.
Kardinal nastavlja: „Naš vjernički život crpi snagu iz iskustva božje blizine i nježnost. U ovom se Božićnom vremenu za to pruža puno prilika. Njegova je riječ više od ispisanih zapovijedi i moralnih obaveza; ona je nježni Glas koji prelama ljudsku samoću i tvrdoću srca, pozivajući nas da odgovorimo – milosrđem.

Isus nas poziva da budemo milosrdni kao nebeski otac. To možemo samo u susretu s ljudima s kojima živimo. Najprije valja otkriti vrijednost njihova postojanja i blizine, vidjeti gdje smo zatvorili oči i okrenuli lice od njih; gdje smo zaboravili da milosrđe vraća radost. Ono je također temelj i vrelo novosti u ostvarivanju društvene pravednosti i u izgradnji zajedništva.“

U duhu ove božićne poruke, neka Vas blagoslovi milosrdni Gospodin.

Sretan Božić i blagoslovljena 2016. godina.
Željko Zec, župnik

Copyright Župa sv. Jurja i Župa sv. Lucije 2012. - 2016. | Izrada web stranica: Netlex