Župa Stari Pazin

molitva

Po krštenju svi su vjernici dijonici Kristove svečaničke,kraljevske i proročke službe i poslani su od Gospodina na apostolsko djelovanje,svaki pojedinac već prema vlastitom zvanju.Unutar tog sveopćeg APOSTOLSKOG POZIVA.

Apostol molitve tvori udrugu vjernika koji se po svakodnevnom prikazanju samih sebe sjedinjuju s euharistiskim životom u kojem se neprekidno vrši djelo našeg otkupljena .Sjedinjujuči se tako životom s KRISTOM, o čemu ovise plodovi apostolata oni sudjeluju u spasavanju svijeta To sjedinjenje s KRISTOM VRHOVNIM SVEĆENIKOM nužno iskazuje prisutni odnos s njima po osobnoj ljubavi, pa Apostolat molitve stoga i pridaje osobitu važnost štovanju srca ISUSOVA Vjernici nam po štovanju poniru u dubinu otajstva KRISTOVE ljubavi i stječu intimniji udio pashalnog otajstvu te tako odgovaraju ljubavi kojom je naš SPASITELJ žrtvujući samog sebe za život svijeta iz svojega, probodenog SRCA dao život Crkvi.

Susret i Misa za članove apostolata molitve je svaki Prvi petak u mjesecu.

 

Molitva

Božansko Srce Isusovo, prikazujem ti po Bezgrješnom srcu Marijinu i po svetom Josipu zaštitniku Crkve, sve molitve, djela i trpljenja ovoga dana u naknadu za naše uvrede i na sve one nakane na koje se Ti neprestano prikazuješ na oltaru. Osobito Ti ih prikazujem za svetu Crkvu i za svetoga Oca i za sve potrebe koje su preporučene članovima Apostolata molitve. Amen!

Bože, naš Oče, prikazujem ti sav svoj dan. Prikazujem ti svoje molitve, misli, riječi, djela i trpljenja u jedinstvu s tvojim Sinom Isusom Kristom koji se tebi u Euharistiji trajno prikazuje za spasenje svijeta. Neka Duh Sveti, koji je vodio Isusa, bude danas i moj vođa i moja snaga da mogu svjedočiti tvoju ljubav. S Marijom, Gospodinovom Majkom i Majkom Crkve, molim te osobito za nakane što ih Sveti Otac za ovaj mjesec preporučuje molitvama svih vjernika. Amen!

Copyright Župa sv. Jurja i Župa sv. Lucije 2012. - 2016. | Izrada web stranica: Netlex