Župa Stari Pazin

sveti_vinko_paulskiUdruga Sv. Vinka Paulskog je međunarodna humanitarna , katolička organizacija laika, koja u našem gradu djeluje od 1993.godine.
Njezini članovi, volonteri, nastoje pružati duhovnu i materijalnu pomoć svima kojima je to najpotrebnije. Kroz čitavu godinu posjećujemo bolesne, starije, osamljene i nemoćne osobe pružajući im različite vidove pomoći kao što su: nabavka ogrijeva, namirnica, odjeće i obuće, higijenske potrepštine, plaćanje režija najugroženijim obiteljima i sl.
Posjećujemo bolesne, osamljene i nemoćne prilikom blagdana Božića i Uskrsa ali ih nastojimo posjećivati i svaki mjesec.
Posjećujemo i štićenike Doma za starije u Brkaču,a od ove godine i u Domu umirovljenika u Novigradu uz svetu Misu i kratke prigodne programe te podjela paketića ; osobni razgovori i druženje s njima od velikog su značenja i obostranog obogaćivanja i oplemenjivanja. Isto tako svake godine organiziramo hodočašće bolesnika na Duhovski ponedjeljak u franjevačkom samostanu i hodočašće bolesnika Majci Božjoj na Trsat .
Samo zajedno možemo graditi bolji i sretniji svijet, obogaćujući sebe i bližnje, na tragu smo ispunjenju Isusovih riječi: “Što god učiniste jednome od najmanje braće, meni učiniste.”

Konferencija sv. Jurja, kako se zove naša podružnica Udruge, sastoji se od 10 aktivnih članova, a prema potrebi pridružuje ih se još nekoliko. Članovi Konferencije sastaju se svakih 15 dana na kojem mole, razmatraju pod vodstvom duhovnika,p. Alfonsa Orlića te analiziraju prethodni rad i dogovaraju naredne aktivnosti.
Da bismo mogli razveseliti nekoga, reći toplu riječ, pružiti ruku,dati osmjeh, saslušati …i sami se trebamo duhovno izgrađivati. Na početku svakog našeg sastanka zato molimo riječima sv. Vinka da nas Gospodin učini takvim ljudima:

Gospodine, učini me dobrim prijateljem svih, učini da moja osoba zrači povjerenjem:onima koji pate i žale se, onima koji traže svjetlost daleko od Tebe, onima koji žele početi, a ne znaju kako, onima koji se žele nekome povjeriti a ne osjećaju se sposobnima. Gospodine, pomozi mi, da ne prođem blizu nekoga s licem bez osjećaja, sa zatvorenimsrcem, ubrzanim korakom. Gospodine, pomozi mi da odmah osjetim: za one koji su kraj mene, za one koji su zabrinuti i izgubljeni, za one koji pate u sebi, za one koji se osjećaju osamljeni ne svojom voljom. Gospodine, daj mi taj dar da mogu ići ususret srcima. Gospodine, oslobodi me sebičnosti, da Ti mogu služiti, da Te mogu ljubiti, da Te mogu osjetiti u svakom bratu koga susretnem!

UDRUGA SV. VINKA PAULSKOG U RH – KONFERENCIJA SV. JURJA-PAZIN
J. Dobrile 6
52000 Pazin

Copyright Župa sv. Jurja i Župa sv. Lucije 2012. - 2016. | Izrada web stranica: Netlex