Zašto moliti krunicu?

«Krunica je Mariji najdraža molitva. Najobljubljenija je među svecima, najčešća među narodom, najpotvrđenija od Boga divnim čudesima, obogaćena od Marije najvećim obećanjima.» – blaženi Bartol Longo

Sveti Franjo Saleški rekao je da je najbolji način molitve upravo krunica.

Sestra Lucija iz Fatime za krunicu je rekla: «Blažena Djevica Marija je krunici podarila takvo djelovanje, da ne postoji nijedan materijalni, duhovni, nacionalni ili međunarodni problem, koji se putem nje i naše žrtve ne bi mogao riješiti.»

Papa Ivan Pavao II.: «Krunica je moja najdraža molitva. Divna, krasna molitva! Divna u svojoj jednostavnosti! Divna u svojoj dubini!» Papa je proglasio godinu krunice (2002./03.), a na 25. godišnjicu svojega pontifikata napisao je apostolsko pismo “Rosarium Virginis Mariae”.

Sveti Ljudevit Montfort napisao je: «Krunica je najmoćnije oružje za dodirnuti Srce Isusovo, našega Otkupitelja, koji je toliko volio Svoju Majku.»

«Krunica je bičevanje đavla» – papa Hadrijan VI.

«Krunica je sažetak cijelog Evanđelja» – papa Pavao VI.

Sveti Ivan Bosco reče jednom posjetitelju svoga Zavoda koji se divio redu, radu, disciplini i veselosti dječaka ovo: «Znajte, kad bih ja uklonio iz Zavoda moljenje svete krunice, u isti tren nestalo bi iz mog Oratorija i reda i rada i nauke i veselosti, čemu se vi toliko divite.»

«Kako li je samo lijepa obitelj koja moli krunicu svaku večer» – papa Ivan Pavao II.

Papa Pio IX. u jednom od svojih govora rekao je: «Djeco, pomozite mi pobijediti zla koja muče Crkvu i ljudsko društvo, ali ne mačem, nego krunicom.»

Kad bi pitali sv. Pija iz Pietrelcine zašto toliko moli krunicu, rekao bi: «Ako je Gospa, bilo gdje da se ukazala, uvijek živo preporučivala molitvu svete krunice, ne čini li ti se da za to mora postojati valjan razlog?»

Naša Gospa ima 117 naslova. U Fatimi je odabrala: «Ja sam Kraljica svete krunice». Pozvala je cijeli svijet na molitvu krunice: «Svaki dan molite krunicu kako biste isprosili mir svijetu.»

http://www.bitno.net/vjera/zasto-moliti-krunicu/

Arhiva novosti i obavijesti

© Župa sv. Jurja i sv. Lucije Pazinske 2024.