Župa Stari Pazin

Na nedjelju dobrog pastira, dana 17.travnja 2016.godine u Župi sv. Lucije na Pazinskom Polju s početkom u 9 sati i Župi sv. Jurja na Starom Pazinu s početkom u 11 sati, na Euharistijskom slavlju započele su Misije obnove vjere i života župne zajednice. Na poziv tamošnjeg župnika vlč.Željka Zeca, misije je otvorio mons.dr. Milan Šimunović.

U župnoj su se dvorani u 17 sati okupili svi župni suradnici koji djeluju u zajednici kroz pastoralno vijeće, ekonomsko vijeće, karitativni djelatnici i voditelji zborova i vrlo interaktivno s misionarom razgovarali o svome mjestu i ulozi u Crkvi, te viziji župne zajednice.

Živimo u vremenu koje se naglo mijenja. Crkva, u konkretnoj župnoj zajednici, pozvana je odgovoriti na razne izazove u svijesti da se nešto mora mijenjati na osobnoj i zajedničarskoj razini, osobito u obitelji i župnoj zajednici.  To je tim potrebnije jer osjećamo da je u  vremenu sveopće krize i vjera često „na kušnji“. Ne može se više živjeti samo od „obredne vjere“, da se nešto „obavi“. Nije više dovoljan „vjernik praktikant“, već „angažirani vjernik“ koji uvjerljivije živi od živog susreta s uskrslim Kristom na nedjeljnoj misi, u drugačijem zajedništvu njegovih učenika koji će biti „jedno srce i jedna duša“, svjesni da su dužni biti misionari Božje je ljubavi u svojoj sredini i gdje god se nalazili.

Nastupa vrijeme „nove evangelizacije“, novog govora o Kristu, novog načina izražavanja i svjedočenja vjere koja će biti kadra preobražavati društvo po Kristovu prijedlogu. Svi su župljani pozvani uključiti u „misijske programe“ koji mogu pomoći da radosnije zaživimo u vjeri i budemo ponosniji što smo vjernici, te župljani ovih župnih zajednica.

Ovo je milosno vrijeme, vrijeme novog Božjega pohoda nama osobno, našim obiteljima i župnim zajednicama, vrijeme posebnog doživljaja Božjega milosrđa u ovoj „Godini milosrđa”.

Nađimo vremena za sebe, za Boga i braću, potičući i one koji su se iz bilo kojega razloga udaljili da nam se priključe.

Misije se nastavljaju prema programu, zaključno s 23.travnja 2016.godine na dan sv.Jurja, zaštitnika župe Stari Pazin. Uz mons.dr. Milana Šimunovića, biti će prisutni i misionari fra Ivan Matić u utorak i srijedu, te p.Marko Stipetić u četvrtak i petak koji će posebno razgovarati s roditeljima prvopričesnika u krizmanika obiju župa na navedenu temu misija.

DSC_0029

Copyright Župa sv. Jurja i Župa sv. Lucije 2012. - 2016. | Izrada web stranica: Netlex