U križu je spas

Zemaljski putniče, što tražiš? Kamo te vodi tvoj put? Ne znaš? No, dođeš li do križa našao si sve ono što si tražio. Podigni svoj pogled i vidjet ćeš sve za čim tvoja duša čezne. Kad pogledaš križ, pogledaj srcem, a ne očima. Jer ako si tražio ljubav – tu je; ako si tražio oprost za svoje grijehe – tu ćeš ga naći. Sve je na tom križu. Svaka kaplja krvi, svaka kaplja znoja, svaka njegova rana – za tebe je. On život daje za tebe. Postoji li nešto svetije?
Za svoj grijeh, oholost, zloću, tražiš od Njega oprost. Jesi li se zapitao da li ga zaslužuješ, da te prihvati kao sebi ravnog?
Pogledaj to blaženo lice. U grču i boli iz njega zrači ljubav. Bezgranična ljubav. Da li si gledajući križ, zavirio u svoje srce, zapitao se jesi li dostojan podići pogled, tražiti milost i oprost? Svejedno. No, ti znaš da će ti On oprostiti i prihvatiti te, jer On je samo jedan jedini koji umro za tebe i za sve zemaljske prolaznike.
A onda se dogodilo najveće čudo: – On je uskrsnuo! Pobijedio je smrt, nepravdu i grijeh. Kakav bi tvoj život bio da nije bilo uskrsnuća, da ti nisu oprošteni grijesi i podaren vječni život? Stoga, zemaljski prolazniče, u spomen Njegove patnje, smrti i uskrsnuća, podigni svoj pogled. Udalji se od svog egoizma, živi Njegovim primjerom, gradi Njegovo kraljevstvo pa ćeš naći smisao svog života.
Sada znaš da ti samo On na križu može pokazati put ljubavi, oprosta i dobrote.

Zahvaljujemo Gospodinu što je u bezgraničnoj ljubavi podnio muku, umro i uskrsnuo za nas, i dao nam nadu da ćemo svi jednog dana uživati njegovo Kraljevstvo nebesko.

Ladavac Dunja

Arhiva novosti i obavijesti

© Župa sv. Jurja i sv. Lucije Pazinske 2024.