Treći dan misija

Utorak se nastavljaju misije u župi Sv.Lucije. Nakon osobnih razgovora s misionarom fra Ivanom Matićem, u 17h mnoštvo se ljudi okupilo kod križa u Hekima, pa se procesija noseći križ, zastave sv. Lucije i sv. Jurja, te moleći krunicu uputila u Grubiše do obnovljene kapelice obitelji Ujčić gdje su čekali mještani Grubiši. Procesija se dalje uputila prema crkvi kako bi sudjelovala na nagovoru na temu dana u 18:30.

U prepunoj crkvi Sv.Lucije, fra Ivan Matić mirnim je glasom, ali punim radosti, govorio kako je lijepo kad u tajnosti svoga srca pronađemo Boga i dopustimo si da budemo s Njim; koliko je velika ljubav Božja prema nama kad se utjelovio u Kristu kako bi postao dio nas, preuzeo na sebe naše grijehe, samo da mi postanemo božanski; o oprostu grijeha i bjelini svog života kada spoznamo koliko nas zapravo Bog sve ljubi, a nikad ne kažnjava; o euharistiji i uskrslom Kristu koji postaje dijelom nas u tom najvažnijem sakramentu..
Nakon Euharistijskog slavlja kojeg je fra Matić predvodio s župnikom vlč.Željkom Zecom, bračni par Davor i Vesna Terzić svjedočili su svoj suživot s Kristom kroz prozu i duhovne pjesme čije je divno pjevanje svih nas približilo Bogu.

N.L.

Arhiva novosti i obavijesti

© Župa sv. Jurja i sv. Lucije Pazinske 2024.