Susret vjeronaučne djece župe sv. Jurja i sv. Lucije

Prije 20ak godina na inicijativu vlč.Korena, tadašnjeg župnika župa Sv.Jurja na Starom Pazinu i Sv.Lucije na Pazinskom polju započeli su susreti vjeronaučne djece obiju župa kako bi se na taj način obilježio kraj školske i vjeronaučne godine. Djeca iz župe Sv.Jurja sa svojim vjeroučiteljicama i voditeljicama hodočaste sa Starog Pazina do Svete Lucije gdje ih čekaju djeca iz ove župe.


Ove je godine dana 13.lipnja 2015.godine, susret obilježen malo drugačije nego prethodnih godina. 50ak se djece zajedno s vlč.Željkom Zecom, vjeroučiteljicama i voditeljicama, te ponekim roditeljima susrelo ispred crkve Sv.Lucije, te su se nakon euharistijskog slavlja pješke uputili u razgledavanje rodne kuće biskupa Jurja Dobrile na Velom Ježenju. Nakon toga, pješke su se uputili do križa na Ježenjskem vrhu gdje pogled puca na jedanaest „komuni“.
Na livadi blizu križa radosnu su djecu dočekali zabavljači iz „Udruge za bolji svijet“ koji su izvodili trikove zahvaljujući čarobnim riječima: hvala – molim – izvoli – oprosti, te igrali društvene igre s njima.
Zahvaljujući župniku i vrijednim mamama, djeca su se okrijepila sendvičima, kolačima i sokovima.
Susret je završio oko 15:30 kada su svi veseli i blagoslovljeni otišli svojim kućama.

Arhiva novosti i obavijesti

© Župa sv. Jurja i sv. Lucije Pazinske 2024.