Župa Stari Pazin

Kao što se to čini već dugi niz godina, dana 17.lipnja 2016.godine održan je susret vjeronaučne djece župa sv. Jurja i sv. Lucije i na taj se način obilježio završetak školske i vjeronaučne godine. Djeca iz župe Sv.Jurja sa svojom katehisticom i župnikom vlč.Željkom Zecom hodočastili su sa Starog Pazina do Svete Lucije gdje su ih oko 11 sati dočekala djeca s voditeljicama iz ove župe.

Euharistijsko slavlje bilo je protkano zahvalama Bogu za uspjeh u protekloj školskoj i vjeronaučnoj godini, te je župnik poručio djeci koliko je važan kršćanski odgoj u obitelji čime dobivaju duhovne vrijednosti koje bi trebali živjeti i svojim primjerom prenositi u društvu.
Uslijedio je edukativni program kojeg je modelirala Agneza Majić u znaku Godine milosrđa putem kratkog igranog filma „Dokaz“ koji nosi poruku milosrđa, a u kojem su mladu djevojku zapitali koliko poznaje i živi svoju vjeru stavljajući je pred sud.
Zabavno-natjecateljski dio u parku crkve Sv.Lucije u obliku nogometa, preskakanja konopa, igre asocijacija, vlakića, jaja na žlici i slično, slijedio je logiku Božje pedagogije ljubavi prema kojoj nema gubitnika jer su svi u Božjim očima jednako vrijedni, pa su tako sve četiri grupe u koje su djeca bila podjeljena dobili priznanja i nagrade s porukom milosrđa da nisu bitni samo rezultati, već i prijateljstvo i druženje.
Zahvaljujući župniku, djeca su se okrijepila sendvičima, kolačima i sokovima. Susret je završio oko 15:30 kada su svi veseli i blagoslovljeni otišli svojim kućama.

N.L.

Copyright Župa sv. Jurja i Župa sv. Lucije 2012. - 2016. | Izrada web stranica: Netlex