Župa Stari Pazin

Nakon jučerašnjeg razornog potresa na području Sisačke biskupije, već jučer je ostvaren kontakt s predstavnicima Caritasa Sisačke biskupije i predstavnicima Hrvatskog Caritasa.

Jutros smo pak od ravnateljice Caritasa Sisačke biskupije gđe Kristine Radić, obaviješteni da računaju na našu pomoć u obliku nekvarljivih namirnicama i higijenskih potrepština. Međutim, u ovom trenutku, zbog razorenosti i nedostatka skladišnog prostora i iseljenosti ljudi iz gradova i okolnih sela te nekontroliranog priljeva donirane robe, nisu u mogućnosti zaprimiti istu. To nam daje vremena za organizaciju prikupljanja navedenog na području župa naše biskupije, te po njihovom pozivu dostaviti u trenutku kad im bude potrebno.

Upute:

  1. Donacije nekvarljive hrane i higijenskih potrepština prikupljati će se u župama u suradnji sa župnim suradnicima za Caritas. Donacije pakirati u kartonske kutije te ukoliko je moguće naznačiti sadržaj.Već sada su određene neke lokacije za prikupljanje, za Pulski dekanat je to prostor unutar Franjevačkog samostana na adresi Varaždinska 2.

    U ostalim dekanatima lokacije za prikupljanje će biti naknadno objavljene.

  2. Svi oni koji žele i mogu osobno pomoći u logistici sakupljanja i sortiranja neka se jave svome župniku koji će ih usmjeriti na župne i biskupijske koordinatore.
  3. Novčane donacije mogu se uplatiti Hrvatskom Caritasu prema uputama u prilogu.

Hrvatski Caritas, Ksaverska cesta 12a, Zagreb, kod PBZ (Privredna banka Zagreb);

IBAN: HR0523400091100080340, poziv na broj 12-20. Za uplate iz inozemstva SWIFT/BIC: PBZGHR2X.

Donacijski telefon: 0609010 (6,25 kn po pozivu; PDV uključen)

ili

Caritas Sisačke biskupije, IBAN: HR1024070001100357106 (OTP Banka),

SWIFT CODE: OTPVHR2X (za uplate iz inozemstva) s naznakom “za stradale u potresu”.

Copyright Župa sv. Jurja i Župa sv. Lucije 2012. - 2016. | Izrada web stranica: Netlex