Obilježen početak nove katehetske godine 24.9.2016.

Dana 24.9.2016.godine započela je nova vjeronaučna godina susretom vjeronaučne djece župa Sv.Jurja i Sv.Lucije. Djeca iz župe Sv.Jurja sa svojim župnikom vlč.Željkom Zecom i katehisticama hodočastili su sa Starog Pazina do Svete Lucije gdje su ih oko 11 sati dočekala djeca s voditeljicama iz ove župe.

Župnik je pozdravio djecu izražavajući zadovoljstvo što su se okupili u tako velikom broju, te ih pozvao da i dalje dolaze na župne kateheze i napreduju u životu Duha. Obzirom da se iz praktičnih razloga nije mogla služiti Sveta Misa, župnik je pozvao svu djecu da iskreno ispitaju svoju savjest i svoj odnos prema Bogu, bližnjemu i sebi, te pristupe sakramentu ispovijedi. U vjeri da je Bog preko ovog susreta progovorio djeci i privukao ih bliže k sebi, svi zajedno činili su zadovoljnu zajednicu Božjeg naroda.

Susret se odvijao uz kvalitetne društvene igre u parku crkve Sv.Lucije u obliku nogometa, graničara, izrađivanja narukvica, igre asocijacija, potezanja konopa, vlakića, skakanja u vrećama i slično uz jako puno smjeha, dječje razdraganosti i dobrih emocija.
Zahvaljujući župniku, vrijednim mamama i pekari Reginex, djeca su se okrijepila sendvičima, kolačima, voćem i sokovima. Po završetku susreta, svi su veseli i blagoslovljeni otišli svojim kućama.

N.L.

Arhiva novosti i obavijesti

© Župa sv. Jurja i sv. Lucije Pazinske 2024.