Naša župna djeca i Biskup Milovan posjetili štićenike Doma za starije u Raši

Kao i svake godine, biskup u miru mons. Ivan Milovan obilježio je obljetnicu svog biskupskog ređenja sa vjernicima jednog od dekanata Porečke i Pulske biskupije. Ovogodišnju, 18. obljetnicu proslavio je sa vjernicima Labinskog dekanata, predvodeći misu poldanicu u župi Gospe Fatimske u Podlabinu, a u popodnevnim satima posjetio je štićenike Doma za starije osobe u Raši. Korisnike doma, osim biskupovog posjeta, obradovao je i nastup Dječjeg zbora Župe sv. Jurja sa Starog Pazina i dramska skupina Župe Sveta Lucija na Pazinskom Polju.

U Raši su uz biskupa koncelebrirali labinski župnik i dekan Labinskog dekanata preč. Milivoj Koren, župnik Plomina vlč.  Branimir Aleksandar Petrović te župnik Starog Pazina vlč. Željko Zec.

Biskup se u prigodnoj homiliji osvrnuo na božićne blagdane istaknuvši kako se kroz misna čitanja iz godine u godinu ponavljaju otajstva Kristova života kako bi nam tako On bio što bliži za primjer i pomoć u svakodnevnim životnim poteškoćama. Bog, postavši čovjekom, rodivši se kao malo dijete, htio je ljudima pokazati da je s njima u svakoj vrsti životne poteškoće. Proživjevši zemaljski život htio je biti živi primjer kako treba djelotvorno živjeti ljubav prema bližnjemu, a nije tek docirao odozgora. Rodivši se u štali, u jaslama htio je pokazati da sreća nije u bogatstvu, već u radosti blizine dragih osoba, rekao je biskup. Krštenje Gospodinovo prigoda je da se sjetimo i svoga krštenja, po kojemu smo postali djeca Božja, i primili obvezu slijediti ga na putu dobra, zaključio je biskup.

Na kraju je preč. Koren izrekao prigodne zahvale te najavio Dječji zbora „Mali sv. Jurja“ sa Starog Pazina i dramsku skupinu Župe Sveta Lucija. Djeca su štićenike doma razveselila raznim božićnim i drugim pjesmama uz prigodnu koreografiju, ali i recitacijama na čakavskom dijalektu, te više kraćih scenskih prikaza na temu Božića i istarske svakodnevnice kroz povijest. Svoje autorske stihove na dijalektu kazivala su djeca i pjesnikinja Mirjana Ferenčić.

Po završetku prigodnog programa nastavilo se druženje u blagovaoni, a biskup, svećenici i nekoliko djece posjetili su nepokretne štićenike u njihovim sobama, te ih prigodno darivali.

Arhiva novosti i obavijesti

© Župa sv. Jurja i sv. Lucije Pazinske 2024.