Mali Svetog Jurja na Caritasovom humanitarnom koncertu

U subotu, 3. prosinca 2016. u dvorani Pazinskog kolegija održan je šesti humanitarni koncert u organizaciji Caritasa Porečke i Pulske biskupije. Ove je godine prihod koncerta namijenjen za kupnju bolničkih kreveta za potrebe palijativne skrbi Istarske županije. Caritasov godišnji koncert uobičajeno biva posvećen nekoj od značajnih ličnosti istarske povijesti, a ove je godine povodom 70. obljetnice njegove mučeničke smrti koncert nosio naziv „Istra bl. Francescu Bonifaciu“. Nakon koncerta podijeljene su stipendije Biskupijske zaklade „Blaženi Miroslav Bulešić“.
Na početku se okupljenima obratio ravnatelj Caritasa Porečke i Pulske biskupije preč. Željko Zec naglašivši važnost djelatnosti palijativne skrbi, te potrebu pomaganja onima koji pate, ali i onima koji se o njima brinu. Izrazio je i je nadu da će tih 158 učenika osnovne škole, 159 srednjoškolaca, 99 studenata i 5 doktoranata svojim marom i zalaganjem, ali i svojim budućim životom i djelovanjem znati opravdati dobivenu pomoć.

Uslijedili su nastupi dječjih zborova koji su otpjevali svaki po dvije pjesme. Između dvanaest zborova, svakako se istaknuo dječji zbor „Mali Svetog Jurja” iz Starog Pazina koji su otpjevali pjesme „Malo mira“ i „Zagrljeni u duši“. Dječji zbor vodi Vesna Drndić, a aktivan je već tri godine. Njihovi su nastupi zapaženi ne samo u župi, već i u cijeloj Istarskoj županiji gdje po potrebi uveseljavaju slušaoce, te rado pjevaju u humanitarne svrhe.

Po završetku glazbenih nastupa obznanjeno je kako je od prodaje ulaznica sakupljena 51.000,00 kuna, na što je biskupija dodala još 30.000,00 kuna. Okupljenima se kratko obratio porečki i pulski ordinarij mons. Dražen Kutleša koji je izrazio zahvalu svima koji se svakodnevno brinu za bolesne i potrebite, a ček sa sredstvima donacije uručio dr. Anti Ivančiću, ravnatelju Istarskih domova zdravlja.

Arhiva novosti i obavijesti

© Župa sv. Jurja i sv. Lucije Pazinske 2024.