Župa Stari Pazin

Tradicionalni Križni put mladih, Stazom sv. Šimuna ove se godine održao u subotu, 1. travnja okupljanjem u 10 sati u crkvi Sv. Vida u Gračišću.

Postaje križnog puta postavljene su na prekrasnoj pješačkoj kružnoj stazi svetog Šimuna dugoj 11,5km počevši pod stablom ladonje, nastavljajući dalje do crkvice Sv.Šimuna, oštrijom nizbrdicom do starog mosta i atraktivnog slapa Sopot. Nakon odmora i okrijepe, nastavio se put po postajama do crkve Sv.Stjepana sa zvonikom, a na brdu kod crkve Svete Marije Magdalene napravljena je zajednička fotografija. Kod kapelice, stotinjak metara dalje od mjesta na kojem je staza započela, staza završava, a križni je put završio na kalvariji u Gračišću.

U pobožnosti na spomen Isusove muke sudjelovalo je oko 170 mladih i onih koji se tako osjećaju. Istog je predvodio i koncipirao vlč.Rikard Lekaj kao razgovor Isusa s mladima. Tekst križnoga puta mlade je poticao na produbljivanje prijateljstva s Kristom pozivajući ih da hrabro i bez straha ustraju u ljubavi prema sebi i drugima da mogu živjeti sretno u ovome svijetu.
Dobrotom domaćina, svi su se hodočasnici okrijepili jelom i pićem, a sa susreta s Gospodinom, svi su ponijeli lijepe utiske s tog pješačenja.

N.L.

Copyright Župa sv. Jurja i Župa sv. Lucije 2012. - 2016. | Izrada web stranica: Netlex