Inicijativa “Jedan od nas” – potpis za zaštitu ljudskog života u Europi

Poštovani prijatelji života,

Ulaskom Republike Hrvatske u Europsku Uniju 1. srpnja 2013., hrvatskim državljanima otvorena je mogućnost sudjelovanja u Europskim građanskim inicijativama. Riječ je o instrumentu sudioničke demokracije unutar Europske Unije. Među njima je inicijativa “Jedan od nas” (“One of us”) koja ima za cilj bolju zaštitu ljudskog života od začeća u Europi.

Hrvatski savez za život CRO-VITA iz Zagreba nositelj je ove Inicijative u Republici Hrvatskoj.

Pozivamo vas da se pobliže upoznate s Inicijativom “Jedan od nas” na mrežnoj stranici CRO-VITA saveza www.crovita.hr i putem dokumenta “Osnovne informacije” koji se nalazi u privitku.

Inače, u ovoj fazi jako je važno naglašavati kako se ovdje ne zabranjuje pobačaj niti dira u nacionalno zakonodavstvo već se traži ukidanje financiranja istraživanja i drugih postupaka koji za izravnu ili neizravnu posljedicu imaju uništavanje zametaka i to isključivo u područjima nadležnosti EU poput istraživanja, javnog zdravstva i razvojne pomoći.

Inicijativu je od 4. srpnja moguće on-line potpisati preko mrežne stranice www.oneofus.eu/hr, a upute kako to učiniti također se nalaze u privitku.

Uz to, molimo vas da vaše prijatelje, poznaninke i suradnike potaknete na potpisivanje. Unaprijed hvala, jer svaki je potpis važan.

Za sve dodatne informacije slobodno nam se obratite na naše kontakte. Ako se želite uključiti u mrežu prijatelja i konkretnije pomoći ovu Inicijativu to također možete učiniti na mrežnim stranicama Saveza: www.crovita.hr

S poštovanjem,

Hrvatski savez za život CRO-VITA

Arhiva novosti i obavijesti

© Župa sv. Jurja i sv. Lucije Pazinske 2024.