Hodočasnički izlet župne djecu u Zagreb 28. svibnja 2016.

Kao nagradu za priznati rad i aktivno sudjelovanje u liturgijskom slavlju, aktivna djeca župe sv. Jurja iz Starog Pazina i sv. Lucije na Pazinskom polju, zajedno sa župnikom vlč. Željkom Zecom i voditeljicama uputili su se na hodočasnički izlet u Zagreb.

Svoj duhovni program započeli su na padinama šumovite Medvednice, u najstarijem hrvatskom Marijanskom svetištu, u Svetištu Majke Božje Remetske, gdje su ih nakon Misnog slavlja kojeg je predvodio naš župnik vlč. Željko Zec, pozdravili karmelićani koji nastavljaju tradiciju pavlina – osnivača svetišta, uzvisuju Gospu i kulturu vjeru. Djeci su ispričali povijest nastanka svetišta i pokazali čudotvorni kip Majke Božje Remetske, te crkvu. Kao dobri domaćini, okrijepili su male hodočasnike sokom i grickalicama koji su se na njihovom igralištu i proplanku rado poigrala. Hodočasnike je put vodio dalje na Mirogoj, gdje su hodočasnici posjetili grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, te su obišli groblje koji ih je oduševio svojim mirom, urednošću i ljepotom.

Hodočasnički program nastavili su u najvećem spomeniku vjere i kulture u Hrvatskoj posvećenom Uznesenju Blažene Djevice Marije, u Zagrebačkoj katedrali gdje su posjetili grob blaženog Alojzija Stepinca i na taj način odali poštovanje našem blaženiku. Uslijedio je zabavni dio izleta, najprije posjetom Muzeja iluzija gdje su djeca dobila vizualno, osjetilno i edukativno iskustvo razgledavajući preko 70 eksponata holograma, ilustracija, optičkih iluzija, te igranjem didaktičko-logičkim igračkama i zagonetkama. Na kraju dana u Cinestaru su pogledali film Knjiga o džungli, film o prijateljstvu, ljubavi, odanosti i hrabrosti, a da bi uzbuđenje bilo dodatno, pogledali su ga u 4D verziji!

U kasnim večernjim satima vratili su se kućama sretni i zahvalni Bogu, roditeljima i svima onima koji su na bilo koji način omogućili ovaj prekrasno provedeni dan.

N.L.

Arhiva novosti i obavijesti

© Župa sv. Jurja i sv. Lucije Pazinske 2024.