Devetnica za uspjeh na referendumu i za preporod hrvatskoga naroda

Pozivamo te da se i ti od 22. do 30. studenoga pridružiš molitvom krunice i postom sveopćoj Devetnici Blaženoj Djevici Mariji, Kraljici Hrvata, za vjerski i društveni preporod hrvatskoga naroda, obnovu braka i obitelji, te uspjeh referenduma.
Tijekom devetnice svaki dan molimo za oslobođenje od pojedinog čvora grijeha koji guši naš narod. Sjedinjeni s Blaženom Djevicom Marijom u molitvi razvežimo čvorove korupcije, beznađa, nepraštanja, sebičnosti…
Nakon početne molitve za pojedini dan, izmoli krunicu u zajedništvu obitelji, prijatelja, u župi ili molitvenoj zajednici.

Ne želim više slušati jeftina obećanja onih koji navještaju slobodu bez odgovornosti, onu slobodu, koja umjesto da gradi pojedinca, ona uništava obitelj i cijelo društvo. Neću više slušati one koji mi žele ukrasti nadu, ideale i ponos.

Mi, mladi katolici, odlučno kažemo „NE!“  kulturi smrti koju nam žele nametnuti. Priželjkujemo  humaniji svijet; društvo koje će poštivati i štititi dostojanstvo muškarca i žene, braka i obitelji, pravo djeteta da bude rođeno te da ima majku i oca.

Ne, neću šutjeti dok mi napadaju narod i obitelj – VIKNUT ĆU KRUNICOM SVE DO NEBA – sve do prijestolja Božjega! Bogu je stalo do ovoga naroda i njegovih problema, stalo mu je do tvoje djece i obitelji, tvoje budućnosti! –  A tebi?!

Ja znam da je Bog živ! To vidim po mladima koji se diljem Hrvatske okupljaju na molitvu, koji se povezuju, koji su stajali na štandovima za potpise dok su ih napadali. Da, upravo tu vidim Božju prisutnost i da je On živ!

Krist te poziva da se odvažiš uključiti u borbu s krunicom u ruci, u borbu koja se vodi za naše obitelji. Poveži se s prijateljima i moli; u zajedništvu obitelji, molitvene zajednice i župe… DIGNI SVOJ GLAS! Znamo kome trebamo povjeriti svoje nade i čežnje – Blaženoj Djevici Mariji. Ona nas nikada nije iznevjerila – zahvaljujući Njezinu moćnom zagovoru, naš je narod bio spašen iz najtežih situacija. Stoga ću se ujediniti s Gospom, svetim Josipom, blaženim Ivanom Pavlom i Ivanom Merzom, cijelom Crkvom, tisućama na  nebu i na zemlji koje se mole i bore za ovaj narod, za njegovu dušu.

Pogledaj Davida koji izlazi pred silovitog Golijata. Filistejac je bio naoružan do zuba: imao je medije i lobije, političku i ekonomsku moć. David je imao jedino praćku i pet kamenova – to je slika krunice i njezinih pet otajstava – i njome je zadobio pobjedu.

Molitvom i angažmanom razvezat ćemo čvorove grijeha koji guše naš narod. Ne postoje te zidine koje se iskrenom molitvom ne mogu srušiti i neprijatelj koji se ne može pobijediti! Bog upravo čini nešto veliko u ovome narodu.

Sada te pitam: hoćeš li tu borbu prespavati ili ćeš nam se pridružiti…?

Devetnica za preporod hrvatskoga naroda

Od pamtivijeka se hrvatski narod kao posrednici pri prijestolju Božjem s posebnom gorljivošću utjecao Blaženoj Djevici Mariji. Zahvaljujući Njezinu moćnu zagovoru, bivao je spašavan iz najtežih situacija (Osmanska osvajanja, Domovinski rat, oslobođenje generala u Haagu). Danas se napadajući temeljne vrijednosti Božjega poretka, poput braka i obitelji, ismijava Boga i rastače tkivo našega naroda. Sada je na nama red da uz krunicu u rukama ustanemo na obranu naših ideala, naših obitelji, naše djece te naše budućnosti. Stoga te mi, mladi katolici, pozivamo da se i ti od 22. do 30. studenoga pridružiš molitvom krunice i postom sveopćoj Devetnici Blaženoj Djevici Mariji, Kraljici Hrvata, za vjerski i društveni preporod hrvatskoga naroda, obnovu braka i obitelji, te uspjeh referenduma. Sjedinjeni s Blaženom Djevicom Marijom u molitvi razvežimo čvorove korupcije, beznađa, nepraštanja, sebičnosti, zatvorenosti životu… Predajmo u ruke naše najvjernije Odvjetnice sve čvorove grijeha koji guše hrvatski narod kako bi ih Ona svojim posredovanjem razvezala. Tijekom devetnice svaki se dan moli za oslobođenje od jednoga određenog čvora grijeha koji guši naš narod. Nakon početne molitve za pojedini dan, izmoli krunicu u zajedništvu obitelji, prijatelja, u župi ili molitvenoj zajednici. Uzmimo u ruke krunicu, tu nebesku posudu kojom možemo zagrabiti obilje milosti i molimo svim srcem, puni pouzdanja u Božju svemoćnost i milosrđe.

1. dan – petak 22. studenoga – čvor nevjere i nepouzdanja

Blažena Djevice Marijo, Ti koja si Majka vjere, danas te molimo da razvežeš u našemu narodu i našim obiteljima čvor nevjere i nepouzdanja u Boga te odvajanja od Crkve. Oslobodi nas ovoga čvora grijeha koji nas sputava da primimo Božja obećanja i milosti! slijedi molitva krunice…

2. dan – subota, 23. studenoga – čvor kulture smrti

Blažena Djevice Marijo, Ti koja si Majka živih, danas te molimo da oslobodiš naš narod zadaha kulture smrti. Raskini lance koji sputaju naše obitelji da se otvore daru života te da postanu mjesta posvećenja i ljubavi. Majko živih, izmoli nam snagu da poštujemo i branimo svaki ljudski život od njegova začeća sve do prirodne smrti!

3. dan – nedjelja, 24. studenoga – čvor pesimizma i beznađa

Blažena Djevice Marijo, Ti koja si Zvijezda jutarnja, danas te molimo da oslobodiš naš narod, napose mlade duha pesimizma i beznađa. Razveži ovaj čvor koji priječi mlade da se u nadi i radosti života zauzmu za istinske vrijednosti u našemu društvu!

4. dan – ponedjeljak, 25. studenoga – čvor nepraštanja

Blažena Djevice Marijo, Ti koja si Kraljica mira, danas te molimo da razvežeš sve čvorove nepraštanja i podjela u našemu narodu, zajednicama i obiteljima. Ulij u naša srca duh jedinstva i ljubavi kako bismo se zajedničkim snagama zauzeli za sveopći vjerski i društveni preporod hrvatskoga naroda!

5. dan – utorak, 26. studenoga – čvor socijalne neosjetljivosti

Blažena Djevice Marijo, Ti koja si Djevica siromaha, danas te molimo da razvežeš čvorove grijeha koji uvjetuje sve veće socijalno raslojavanje našega društva. Majko, iscijeli rane nastale nepravednom raspodjelom bogatstva i ulij u naša srca revnost da skrbimo za siromašne i ugrožene!

6. dan – srijeda, 27. studenoga – čvor nacionalnoga srama

Blažena Djevice Marijo, Ti koja si velika nada hrvatskoga naroda, danas te molimo da razvežeš čvor odnarođivanja, iskrivljavanja istine o povijesti ovog naroda te iseljavanja iz domovine. U najtežim trenucima naše povijesti opstali smo jedino zahvaljujući tvome moćnomu zagovoru. Ne napuštaj nas, naša najvjernija Odvjetnice, ni u ovim teškim vremenima!

7. dan – četvrtak, 28. studenoga – čvor korupcije

Blažena Djevice Marijo, Ti koja si Ogledalo pravde, danas te molimo da nas oslobodiš čvora korupcije koji guši naše društvo. Daj nam snage da odbacimo duh nepoštivanja zakona i pristajanja na kompromise!

8. dan – petak, 29. studenoga – čvor struktura grijeha

Blažena Djevice Marijo, Ti koja si Prijestolje mudrosti, danas te molimo da se politički, akademski i medijski život našega društva oslobodi struktura grijeha koje priječe njegov razvoj u skladu s Božjim zakonima. Kraljice proroka, izmoli nam muškarce i žene pune Duha Božjega koji će voditi naš narod prema pravednosti i miru!

9. dan – subota, 30. studenoga – čvor obezvrjeđenja obiteljskog života

Blažena Djevice Marijo, Ti koja si Kraljica obitelji, danas te molimo da razvežeš čvor grijeha koji obezvrjeđuje brak i uništava naše obitelji, a svezan je duhom hedonizma i relativizma. Kraljice obitelji, izmoli nam pobjedu u trajnoj borbi za zaštitu naših obitelji!

Arhiva novosti i obavijesti

© Župa sv. Jurja i sv. Lucije Pazinske 2024.