Čudesne stube sv. Josipa u kapeli od Loretta

Ovo je zaista zapanjujuće čudo, koje dogodilo časnim sestrama, godine 1876. u mjestu Santa Fe-u, u Novom Meksiku (SAD), gdje je mala zajednica časnih sestara od Loretta gradila crkvu.
Njihova nadstojnica je bila na smrt bolesna i u životu je držala jedino misija dovršenja svetišta… Izgrađena je kapelica i došle su časne sestre u nju…međutim, primijetile su da, greškom arhitekta, nedostaju stube za galeriju, pa su se odlučile moliti devet dana sv. Josipu (svecu-zaštitniku tesara). Devetog dana došao je neki čovjek, navodno tesar i ponudio svoju pomoć oko stuba. Pojavivši se iz nigdine u koju će na kraju i otići, on će ponuditi smjeli projekt spiralnog stubišta. Neki kažu da je stepenište bilo brzo gotovo, neki da je gradnja dugo trajala.

Kako bilo, neobični stolar izgradio je čudesne spiralne stepenice koje su se na malom prostoru izvijale uvis u dvostrukoj spirali, a za njihovu gradnju nije upotrijebljen nijedan vijak, nijedan čavao ili bilo kakvo lijepilo. Ta što je još više čudno, stube nemaju nikakav potporni stup ili bilo kakav potporanj!

Kad je gradnja bila gotova, sestre su priredile proslavu i večeru, ali se stolar nije pojavio. Nije mu bilo ni traga. Nitko nije znao gdje je kupljeno drvo. Nitko čak nije prepoznao ni od kojeg su drveta stepenice napravljene.

Tri su čudne stvari sa ovim stepenicama… Prva je to što je taj čovjek nakon završetka gradnje stuba nestao, ne uzevši plaću… Ne zna se ni dan, danas tko je taj čovjek bio… Druga stvar je ta što svi znanstvenici i arhitekti svijeta ne mogu objasniti kako mogu stati te stube bez potpornja, odnosno, objasniti statiku stuba… Treća stvar je to što stube imaju 33 stepenice!!! Točno koliko je godina živio Isus Krist… A jako čudno je to što su stube građene od drveta za koje ne zna gdje raste… Od drveta kojega nema nigdje na Zemlji!!!

Vjeruje se da su stepenice nastale Božjom providnošću. U narodu se odavno priča da je taj riđobradi čovjek na svom magarcu, bio sam sv. Josip, poslan od Isusa Krista, pa pogledajte te stube koje i danas stoje u crkvici u Lorettu, koje se i danas mogu vidjeti u Kapeli od Loretta.

Medjugorje-info.com

Arhiva novosti i obavijesti

© Župa sv. Jurja i sv. Lucije Pazinske 2024.