Župa Stari Pazin

Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu organizira 54. teološko-pastoralni tjedan s temom „Siromašna Crkva – Crkva za siromašne u novoj evangelizaciji” koji će se održati od 28. do 30. siječnja u Međubiskupijskom sjemeništu, Voćarska 106 u Zagrebu.


Otvaranje TPT-a je u utorak, 28. siječnja u 9 sati. Uvodnu riječ uputit će dekan KBF-a prof. dr. sc. Tonči Matulić, nakon čega slijede pozdravi. Prvo predavanje “Crkva pred izazovima siromaštva u novoj evangelizaciji” održat će dr. sc. Tomislav Kovač. Euharistijsko slavlje u podne predvodit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.
U popodnevnom dijelu u 15.30 sati predavanje “Crkva siromašnih od pape Ivana XXIII. do pape Franje” održat će prof. dr. sc. Stjepan Baloban, a nakon rasprave slijedi predavanje doc. dr. sc. Ivice Čatića”Siromasi i siromaštvo u Svetom pismu”.
U srijedu, 29. siječnja rad započinje u 9 sati. U prijepodnevnom dijelu održat će se predavanja “Teologija oslobođenja i opredjeljenje za siromašne” (prof. dr. sc. Josip Grbac) i “Siromaštvo i bogatstvo pred izazovima ideologiziranja” (dr. sc. Nenad Polgar).
U 11.45 sati je euharistijsko slavlje, a u popodnevnom dijelu u 15.30 sati održat će se predavanja “Stari i novi siromasi u hrvatskom društvu: empirijski uvid” (prof. dr. sc. Zoran Šućur) i “Hrvatski primjeri opredjeljenja za siromašne: socijalni pastoral” (doc. dr. sc. Nikola Vranješ).
Posljednjeg dana TPT-a u četvrtak 30. siječnja u 9 sati predavanje “Redovništvo i evanđeoski savjet siromaštva” održat će dr. sc. Marinko Pejić. Prof. dr. sc. Ana s. Thea Filipović održat će predavanje “Isključenost/uključenost Crkve – isključenost/uključenost u Crkvi”, a s. Jelena Lončar govorit će o temi “Caritas: konkretni oblik evangelizacije ili što Crkva čini za siromašne”.
Rad TPT će se završiti plenarnom raspravom uz sudjelovanje svih predavača.
Teološko-pastoralni tjedan znanstveni je i pastoralni skup teologa u promišljanju nad aktualnih temama koje dotiču život Crkve, s ciljem trajne izobrazbe i usavršavanja nositelja raznih službi i poslanja u Crkvi: biskupa, prezbitera i đakona, redovnika i redovnica, te vjernika laika. Skup je otvoren i svima drugima koji se zanimaju za ove teme.
Obavijesti u vezi s održavanjem TPT-a zainteresirani mogu dobiti u Tajništvu KBF-a na tel. (01) 4890 402 ili e-mail kbf@theo.kbf.hr.
Rezervacije smještaja u Međubiskupijskom sjemeništu mogu se obaviti telefonski na broj (01) 4697 222 ili na telefaks (01) 4680 441.

Copyright Župa sv. Jurja i Župa sv. Lucije 2012. - 2016. | Izrada web stranica: Netlex